کارگروه لجستیک فرامرزی مسئول تجزیه و تحلیل لجستیک تجارت فرامرزی در ایران، شناسایی مناطقی است که لجستیک می تواند ساده و بهبود یابد و استراتژی هایی برای کاهش هزینه ها و بهبود کارایی ایجاد کند.
این گروه زیرساخت های پشتیبانی از لجستیک فرامرزی در ایران، از جمله زیرساخت های حمل و نقل، بنادر، تسهیلات ترخیص کالا از گمرک، انبارها و ظرفیت های ذخیره سازی را تجزیه و تحلیل خواهد کرد. آنها مناطقی را که در آن ناکارآمدی ها، تنگناها و سایر چالش ها وجود دارد شناسایی می کنند و راهبردهایی را برای افزایش کارایی و اثربخشی سیستم لجستیک فرامرزی توصیه می کنند.
گروه کاری لجستیک فرامرزی کارآیی فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی مورد استفاده در لجستیک، مانند ردیابی محموله و سیستمهای مدیریت محموله را ارزیابی خواهد کرد. آنها استراتژی هایی را برای توسعه و اجرای فناوری های جدید توصیه می کنند که می تواند شفافیت لجستیک را بهبود بخشد، تاخیرها را کاهش دهد و خطرات امنیتی را کاهش دهد.
این گروه همچنین فرصت هایی را برای تسهیل همکاری و هماهنگی بین ذی نفعان مختلف، از جمله مقامات گمرکی، ارائه دهندگان خدمات لجستیک، شرکت های حمل و نقل و اپراتورهای حمل و نقل، برای بهبود تدارکات زنجیره تامین در هر دو جهت واردات و صادرات، شناسایی خواهد کرد.
علاوه بر این، اعضای گروه مقررات لجستیک فرامرزی ایران را تجزیه و تحلیل میکنند و الزامات قانونی نرم و سخت مربوط به حمل و نقل کالا، سیاستهای ترانزیت، صدور مجوز، مالیات و انطباق با مقررات را بررسی میکنند. آنها توصیه هایی را برای توسعه سیاست ها و رویکردهای قانونی ارائه می کنند که به بهبود شیوه های لجستیکی برون مرزی و ایجاد یک محیط مساعد برای تجارت فرامرزی کمک می کند.
گروه کاری لجستیک فرامرزی شامل کارشناسان لجستیک، حملونقل، تجارت، روابط بینالملل و همچنین افرادی با تخصص فنی در فناوری مرتبط با لجستیک زنجیره تامین خواهد بود. توصیه های آنها کاهش هزینه های کسب و کار و ارتقای رقابت پذیری مشاغل ایرانی، افزایش دسترسی تجاری کشور و تحریک رشد اقتصادی است.